Skip to main content
Bosnia and Herzegovina
Living in EuropeAccommodationBosnia and Herzegovina

Смјештај

Description

Босна и Херцеговина је отворена и гостољубива за све који желе посјетити Балкан, земљу са дугом историјом, разноликом културом, нетакнутом природом. Корисне информације о смјештају у градовима Босне и Херцеговине могу се наћи на линку. 

Многи од старијих хотела из социјалистичког доба су реновирани и често нуде висококвалитетни смјештај који представља јефтинију алтернативу савременим објектима. Мањи пансиони или B&B имају породичну атмосферу. Често можете имати лијепа искуства са власницима, пити кафу или вино на тераси са њима. Локални власници B&B су обично љубазни и изаћи ће вам у сусрет како би вам помогли на путовању.

'Пансиони' се обично крећу од 15-50 евра по ноћи. Хотели обично од 35 - 70 евра за ноћ са укљученим доручком. Већина мјеста укључује сат тв, клима уређај и мини-бар.

Босна и Херцеговина има традицију изузетног гостопримства својих грађана и то је једна од највећих предности. Можете уживати у било којој врсти смјештаја, било да је изнајмљен или купљен.

Ако сте дошли у Босну и Херцеговину да бисте уредили своје правне ствари или провјерили да ли је ново истраживачко мјесто или докторске студије вредно доласка и боравите само неколико дана, можете се изнајмити собу у хотелу или хостелу или изнајмити стан . Изнајмљивање апартмана преко Airbnb -а вам пружа погодност, јер за половину цијене хотелске собе добићете угодан стан. Цијена апартмана је обично од 150-300 евра месечно. За разлику од цијена хране, која је ниска у поређењу са оним што бисте очекивали у европској земљи, цијене хотела или хостела су у складу европским просјеком. Покушајте да избегнете хотеле у центру града, који су скупљи од хотела који су удаљени 500м од центра града.

Провјерите са универзитетом ако је могуће добити смјештај у спаваоници. Домови у Босни и Херцеговини су испод стандарда европских домова. У студентском дому "Никола Тесла" у Бањалуци могуће је изнајмити собу за 12 еура дневно.

Студентски дом "Никола Тесла" Бања Лука

Студентски центар Сарајево

Изнајмљивање или куповина некретнина се генерално одвија путем приватних агенција за некретнине или на индивидуалној основи. Релевантне информације о доступним кућама / становима доступне су путем реклама у дневним и недељним локалним новинама, интернетским додацима, локалним радио и ТВ станицама итд.

У сваком случају: НЕ ЗАБОРАВИТЕ пријавите свој долазак и пријавите свој боравак у Босни и Херцеговини у року од 24 сата.