Skip to main content
Bosnia and Herzegovina
Living in EuropeAccommodationBosnia and Herzegovina

Smještaj

Description

Bosna i Hercegovina je otvorena i gostoljubiva za sve koji žele posjetiti Balkan, zemlju s dugom poviješću, raznolikom kulturom, netaknutom prirodom. Korisne informacije o smještaju u gradovima Bosne i Hercegovine mogu se naći na 

http://www.bhtourism.ba/eng/practicalinfo.wbsp

Mnogi od starijih hotela iz socijalističkog razdoblja su obnovljeni i često nude visokokvalitetni smještaj koji predstavlja jeftiniju alternativu savremenim objektima. Manji pansioni ili B&B imaju obiteljsku atmosferu. Često možete imati lijepa iskustva sa vlasnicima, piti kafu ili vino na terasi sa njima. Lokalni vlasnici B&B su obično ljubazni i izaći će vam u susret kako bi vam pomogli na putovanju.

'Pansioni' se obično kreću od 15-50 evra po noći. Hoteli obično od 35 - 70 evra za noć sa uključenim doručkom. Većina mjesta uključuje sat tv, klima uređaj i mini-bar.

Bosna i Hercegovina ima tradiciju iznimnog gostoprimstva svojih građana i to je jedna od najvećih prednosti. Možete uživati u bilo kojoj vrsti smještaja, bilo da je iznajmljen ili kupljen.

Ako ste došli u Bosnu i Hercegovinu da biste uredili svoje pravne stvari ili provjerili da li je novo istraživačko mjesto ili doktorske studije vredno dolaska i boravite samo nekoliko dana, možete se iznajmiti sobu u hotelu ili hostelu ili iznajmiti stan . Iznajmljivanje apartmana preko Airbnb -a vam pruža pogodnost, jer za polovinu cijene hotelske sobe dobićete ugodan stan. Cijena apartmana je obično od 150-300 evra mjesečno. Za razliku od cijena hrane, koja je niska u usporedbi sa onim što biste očekivali u europskoj zemlji, cijene hotela ili hostela su sukladne evropskom prosjeku. Pokušajte da izbegnete hotele u centru grada, koji su skuplji od hotela koji su udaljeni 500m od centra grada.

Provjerite sa sveučilištem ako je moguće dobiti smještaj u spavaonici. Domovi u Bosni i Hercegovini su ispod standarda evropskih domova. U studentskom domu "Nikola Tesla" u Banjaluci moguće je iznajmiti sobu za 12 eura dnevno.

Studentski dom "Nikola Tesla" Banja Luka

Studentski centar Sarajevo

Iznajmljivanje ili kupovina nekretnina se obično odvija putem privatnih agencija za nekretnine ili na individualnoj osnovi. Relevantne informacije o dostupnim kućama / stanovima dostupne su putem reklama u dnevnim i tjednim lokalnim novinama, internetskim dodacima, lokalnim radio i TV stanicama itd.

U svakom slučaju: NE ZABORAVITE prijavite svoj dolazak i prijavite svoj boravak u Bosni i Hercegovini u roku od 24 sata.